Din textila samarbetspartner

Gardinfabriken ligger några mil söder om Borås, mitt i den svenska textilindustrins centrum. Här finns en lång tradition av gediget kunnande om textil- och sömnadsindustri. Det är vi stolta över.

Gardiner sedan 1957

Själva Gardinfabriken startades som en avknoppning från Kinnasands textilproduktion 1957. Som namnet antyder har vi hela tiden haft fokus på just gardiner. Tio år efter starten byggdes en egen fastighet intill järnvägen i Limmared eftersom det fanns behov av en utökad lönsömnad för andra gardintillverkare. En tid fanns det även en outlet-butik (det här var långt innan ordet outlet blev ett vanligt svenskt uttryck). 

Över tid skedde en förskjutning mot fler samarbeten med renodlade inredningsföretag och 1998 stängs butiken ner. Sedan dess har Gardinfabriken helt inriktat sig på att bli en samarbetspartner mot företag och offentlig verksamhet.

Det är människorna som gör det

Basen i vår verksamhet är människorna som jobbar här hos oss. Utan denna duktiga personal hade vi inte haft det renommé som vi har idag. Vi är idag sammanlagt ett 20-tal personer som alla har stor passion för sina uppgifter, oavsett om de är sömmerskor, montörer eller arbetar med inredningssupport eller administration.

Vi kan tacka den långa traditionen av textilindustri här i vår bygd för våra sömmerskor. Det är inte alla företag som har förmånen att ha så kunnig personal i huset. Deras kompetens gör att vi slipper lägga vår produktion utanför landets gränser. Att ha egna sömmerskor gör att vi kan vara både effektiva och flexibla gentemot våra kunder. Vi levererar snabbt och rätt.

Våra inredningssäljare fungerar även som support som hjälper de inredningsföretag, våra samarbetspartners, att leverera bästa möjliga lösningar till slutkunden.

Våra montörer har erfarenhet av och kännedom om infästningar i väggar och tak av olika material. De vet hur en gardin ska placeras för bästa resultat, det vill säga att den hänger snyggt och fyller sin funktion på bästa sätt. Fråga dem gärna om materialval och funktioner!

Mångårigt kunnande och blicken framåt

Eftersom vi har varit i branschen i så många år har vi samlat på oss en gedigen kunskap om gardiner och annan hängande textil. Det gör att de kunder som anlitar oss känner sig trygga med att vi vet vad vi gör. När de har frågor om speciella funktioner i en textil, slår de oss en signal och vi kan snabbt hjälpa till och leda dem rätt.

Vi har självklart också örat till marken för att ha koll på nya tekniska funktioner i våra textilier liksom hur trenden ser ut just idag (och i morgon). Vi arbetar mycket för att minska vårt klimatavtryck och jobbar därför gärna med miljöcertifierade gardiner. Dessutom har vi försett vår fastighet med solpaneler på hela 48 000 watt, så vi är nästan helt självförsörjande på energi till vår produktion. Vi har även installerat laddbox så att personal och besökare snabbt kan ladda sina bilar, men vi välkomnar förstås besökare vars bilar drivs av alla drivmedel.

Välkommen till oss!